Complexul Internaţional pentru Meditaţie Osho

Dana Marin decembrie 30, 2017 0 comments 0

Ce este Complexul Internaţional pentru Meditaţie OSHO?

E un centru pentru meditaţie, fondat de autorul, filosoful, profesorul spiritual şi miserupistul Osho. Osho a fondat centrul înainte de moartea trupului său fizic în 1990.
Chiar dacă centrul OSHO este bazat pe meditaţie, acesta se află departe de meditaţia în poziţia lotusului şi de seriozitatea extremă. Majoritatea sesiunilor de meditaţie sunt active, combinând diverse moduri de mişcare, dans, râs şi tot felul de tehnici eclectice cu meditaţiile tradiţionale desfăşurate în tăcere. N-am dansat atât de mult în viaţa mea, nivelul meu de activitate era uriaş şi m-am simţit din nou ca un copil.

Altă caracteristică distinctivă a Complexului Internaţional pentru Meditaţie OSHO este ţinuta. Toată lumea trebuie să poarte halate maro pe timpul zilei şi halate albe în timpul ceremoniei care se ţine în fiecare seară. Când oamenii poartă aceeaşi culoare sau aceeaşi ţinută, acest fapt îi sincronizează pe toţi şi amplifică energia grupului. Această sincronizare colectivă poate fi folosită pentru activităţi pozitive (meditaţie, sărbătorire, etc.) sau pentru activităţi negative (dictatură, ar-mată, etc.), depinzând de intenţie.

Osho sfidează clasificările. Miile sale de discursuri acoperă totul de la misiunea individuală întru cunoaştere, până la cele mai urgente probleme sociale şi politice pe care le înfruntă societatea în zilele noastre.

Cărţile lui Osho nu sunt scrise ci transcrise după înregistrări audio şi video ale discursurilor sale extemporanee ţinute publicului din întreaga lume. Aşa cum spune el însuşi, „Nu uitaţi: orice vă spun nu vă priveşte doar pe voi… vorbesc de asemenea şi pentru generaţiile viitoare.”

Osho a fost descris de către ziarul londonez Sunday Times ca fiind unul dintre „cei 1000 de Creatori ai Secolului 20” şi de către autorul Tom Robbins ca fiind „cel mai periculos om de la Iisus Hristos până acum.” Ziarul Sunday Mid-Day (India), l-a selectat pe Osho drept unul dintre cei 10 oameni, alături de Gandhi, Nehru şi Buddha, care au schimbat destinul Indiei. Despre propria sa activitate, Osho afirma că prin aceasta ajută la crearea condiţiilor pentru naşterea unei noi tipologii de fiinţă umană. El a caracterizat deseori această nouă fiinţă umană ca fiind „Buddha cel Zorba”, capabil de a se bucura de plăcerile pământeşti al unui Zorba Grecul, dar şi de serenitatea unui Gautama Buddha.

Laitmotivul tuturor acestor aspecte ale discursurilor şi meditaţiilor lui Osho este reprezentat de o viziune care cuprinde atât înţelepciunea fără de sfârşit a tuturor veacurilor trecute, cât şi cel mai ridicat potenţial al ştiinţei şi tehnologiei de azi (şi de mâine).

Osho este recunoscut pentru contribuţia sa revoluţionară la ştiinţa transformării interioare, cu aplecare asupra meditaţiei care recunoaşte ritmul accelerat al vieţii contemporane. Unicele sale Meditaţii Active OSHO sunt concepute ca mai întâi să elibereze stresul acumulat al trupului şi al minţii, pentru ca mai apoi să fie mai uşor de a aborda experienţa calmului şi a limpezirii de gânduri în viaţa de zi cu zi.

Sursa: Osho

Adaugati un comentariu

Categorii articole

Newsletter Urban Yoga

Introduceti adresa de email: