Calitățile de lider pe care le au în comun Oprah Winfrey, Richard Branson și Gandhi

Dana Marin decembrie 30, 2017 0 comments 0

Aceste calități esențiale sunt folosite de liderii de nivel mondial pentru a conduce și a construi imperii.

De Angelina Zimmerman

Liderii mondiali de renume sunt cei care s-au întipărit pentru totdeauna în mințile noastre: Oprah Winfrey, Richard Branson, Bill Gates, Gandhi, și Warren Buffett.
Ei stăpânesc arta de a fi lideri, au ridicat imperii puternice, au atras talente incredibile și au milioane de fani care le urmăresc fiecare mișcare, toate acestea inspirându-i pe ceilalți în timp ce trecătorii privesc cu neîncredere.

Calitățile celor mai Marcanți Lideri de Nivel Mondial

Ce îi distinge pe acești marcanți lideri mondial de restul?

Dacă vă adânciți în nenumăratele lucrări de cercetare disponibile despre leadership, din nenumăratele studii conduse până la fascinantele interviuri personale, alături de senzaționalele povești de viață conturate în autobiografii, există trei calități care apar constant la liderii mondiali.
Aceste calități exemplare au avut cel mai mare impact asupra abilității de a conduce în mod eficient și de a clădi și menține imperii înfloritoare.

1. Echilibrul

Echilibrul se referă la capacitatea de a rămâne calm, îndeosebi în momente de stres. Energia noastră emoțională se poate schimba de la un moment la altul. Trecerea rapidă de la niveluri înalte la niveluri scăzute de energie generează emoții.
În viață, există momente când ne simțim extraordinar de entuziasmați sau de fericiți. În mod asemănător, există perioade când ne simțim triști, dezamăgiți sau furioși. Când devenim dependenți de una dintre cele două extreme, emoțiile ne consumă toată energia.

Permiteți-mi să vă întreb: Vi s-a întâmplat să fiți atât de încântat de o oportunitate încât să vă scape printre degete?

De ce se întâmplă astfel?
Oportunitățile dispar chiar din fața ochilor noștri când nu suntem gata pentru ele. Dovada se poate găsi în nivelul de maturitate emoțională, de răspunsul dat la o situație.

Conform Dr. Travis Bradberry de la TalentSmart, un expert în inteligență emoțională, 90% din performerii de top sunt experți în a-și păstra calmul în perioade de stres.

Atunci când reușim să menținem o stare de calm, devenim mai puternici, mai inspirați, intuitivi, deciși, și performăm la maximum.
Propuneți-vă să acționați în mod consecvent dintr-o stare de calm. Liderii marcanți de nivel mondial țin cont de toate detaliile și aleg ei înșiși când este momentul să se lase cuprinși de niveluri ridicate sau scăzute de emoție.

2. Disciplina

Disciplina este abilitatea de a urma un set de modele de comportament independent de emoții sau de circumstanțele externe. În cele din urmă, aceste comportamente creează succesul pe termen lung.

Într-un studiu realizat despre cei mai performanți lideri, „Trei abilități de conducere care contează – Three Leadership Skills That Count,” de Morten T. Hansen, publicat în Harvard Business Review, una dintre abilități este „o disciplină fanatică,” însemnând „consecvență în modul de acțiune.”

Liderii continuă să meargă înainte, independent de provocările sau emoțiile care apar. Ei folosesc ritualuri pentru succes, de multe ori începând de dimineață, cu unul care stabilește un ton pozitiv pentru ziua ce vine. Alte tipuri de ritualuri pot implica productivitatea, sănătatea, averea, atitudinea sau spiritualitatea.
Secretul rezidă în a vă organiza programul zilnic în concordanță cu prioritățile și scopurile dumneavoastră și să urmați acel model comportamental în consecvent.

3. Intuiția

Intuiția este elixirul magic, ghidul nostru interior în luarea deciziilor în afaceri și în viață.

Intuiția poate fi denumită bănuială, presupunere, al șaselea simț sau sentimentul pe care-l avem legat de ceva sau de cineva.

În cartea sa, Ceea ce știu sigur, Oprah Winfrey spune că toată viața și-a ascultat intuiția. A făcut greșeli atunci când nu și-a urmat intuițiile.
Și alți lideri sunt de acord cu asta. Richard Branson, Bill Gates și Warren Buffett spun toți că-și folosesc intuiția.

A-ți folosi intuiția este asemănător cu a-ți dezvolta un mușchi la gimnastică: cu cât îl folosești mai mult cu atât te poți baza pe el mai bine. Dacă ne folosim ghidul nostru interior, putem descoperi foarte multă claritate și înțelepciune.

De prea multe ori, oamenii caută sfatul altora ignorându-și propriile intuiții. Dacă o facem în mod regulat, ne va împiedica să avem încredere în intuițiile noastre.

Concentrați-vă pe măiestrie

Cei mai importanți lideri mondiali stăpânesc aceste abilități pentru a obține un fenomenal succes în afaceri și în viața. Calmul ne cruță efectiv emoțiile și, în primul rând, ne ajută să acționăm dintr-o stare de calm, disciplina cere consecvență în acțiune, iar intuiția ne face să ne să ne ascultăm inima.

Cine știe dacă nu veți deveni într-o zi un următor celebru lider mondial?

Sursa: Inc.com
Oprah Winfrey (centru) si Richard Branson (dreapta). CREDIT: Getty Images

Adaugati un comentariu

Categorii articole

Newsletter Urban Yoga

Introduceti adresa de email: