Cum să ne creăm amintiri frumoase (Part a II-a)

Dana Marin decembrie 30, 2017 0 comments 0

Artwork by Carpusor Ovidiu

Crearea unei relații mai bune prin crearea de amintiri mai bune

de Cloe Madanes

Comparația cu Scarlett și Rhett a dat tonul unui alt tip de interacțiune între Sally și Bob. Cum ar mai fi putut să continue să vorbească despre dezordine când tocmai fuseseră comparați cu cel mai romantic cuplu din lumea occiden-tală? Steve îi ridicase la un alt nivel al existenței.

Odată ajunși la acest nivel, în loc să se mai ocupe de dezordine, alcool, boală, sau medicamente, Steve a spus, „Vreau să-mi spuneți care sunt cele frumoase amintiri pe care le aveți din viața voastră de cuplu. Ceva care s-a petrecut în timp ce îți făcea curte, ceva din luna de miere, legat de copii, cele mai frumoase amintiri ale voastre.”

Imediat, atât Bob cât și Sally, au spus că nu aveau amintiri frumoase. S-au cer-tat mereu și și-au spus lucruri urâte unul altuia. Steve a insistat că fiecare cu-plu are câteva amintiri frumoase, și le-a cerut să rămână în liniște gândindu-se pur și simplu pentru ca acele câteva amintiri frumoase să le revină în minte.

După câteva minute Bob a spus că și-a amintit ceva. Se duseseră în Florida ca să-și petreacă acolo luna de miere. Într-o seară Bob s-a dus să se plimbe de unul singur într-o o lagună unde un antrenor lucra cu delfinii. A învățat semnalele pe care antrenorul le dădea delfinilor și, în seara următoare, a luat-o pe Sally la o plimbare, a dat semnalele delfinilor care apoi au dat un specta-col doar pentru ea.

Cum și Sally își amintea de acest moment, a fost foarte mișcată și l-a privit pe Bob cu drag. Apoi și-a amintit ea de un alt lucru minunat pe care Bob îl făcuse la nașterea primului lor copil. Așa că acum aveau două amintiri frumoase.

Steve le-a spus că în următoarele 2 săptămâni, înainte să-l revadă, voia ca ei să facă de fiecare dată ceva special și anume să creeze o amintire frumoasă împreună. Le-a spus, „Peste 10 sau 20 de ani nu vă veți aminti de certurile voastre despre câine și gunoi. În schimb, dacă veți crea o amintire extraordi-nară ca aceea cu definii, asta va fi ceva ce veți prețui mereu.”

În ziua aceea căzuse prima zăpadă din iarnă. Când cuplul a plecat de la ședință, Bob a făcut un om mare de zăpadă, chiar la ușa Institutului nostru, ce-va de care își va aminti cu siguranță toată viața.

Timp de 3 luni, Bob și Sally au venit la Steve o dată la 2 săptămâni. De fiecare dată îi povesteau despre amintirea frumoasă pe care o creaseră, și de fiecare dată făceau planuri pentru următoarea amintire frumoasă pe care aveau să o creeze. Nu aveau mulți bani, așa că trebuia să fie creativi și plini de idei și de resurse interioare pentru a găsi lucruri minunate de făcut unul cu celălalt și cu copiii lor.

În timpul acestor 3 luni, Sally s-a lăsat de băutură și sănătatea i s-a îmbunătățit deoarece a început să se îngrijească. A spus că putea să facă toate acestea pen-tru că acum se simțea bine alături de Bob și erau atât de fericiți împreună. Te-rapia nu mai era necesară, și i-au adus pe copii să-l cunoască pe Steve înainte de a-și lua rămas bun.

Axarea pe faptul pozitiv că Bob și Sally erau capabili să creeze amintiri minu-nate i-a distras de la aspectele lor negative. Așa cum erau capabili să aducă la suprafață fiecare ceea ce aveau mai bun în ei, puteau să aducă la suprafață și cea mai frumoasă latură a celuilalt. Cu toții ar trebui să trăim conform ideii de a crea amintiri frumoase cu cei pe care îi iubim cel mai mult.

Sursa: Psychology Today

Adaugati un comentariu

Categorii articole

Newsletter Urban Yoga

Introduceti adresa de email: