Nebunie, sexy, realitate

Dana Marin decembrie 30, 2017 0 comments 0

Artwork by Carpusor Ovidiu

Cum să construiești o relație conștientă

de Kate Rose

“Dacă aș accepta faptul că relațiile mele există pentru a mă face conștient în loc de a mă face fericit, atunci relațiile mele ar deveni un minunat instrument de auto-stăpânire care m-ar readuce fără încetare în acord cu cele mai înalte dintre scopurile mele existențiale în această viață.” ~ Eckhart Tolle

O relație conștientă se naște când dragostea întâlnește realitatea.

Realitatea înseamnă că nu vom vedea trandafiri și strălucirea soarelui chiar în fiecare zi a vieții noastre. Nu contează cine suntem, cât de evoluați ne consi-derăm, sau chiar cât de superiori din punct de vedere spiritual ne place să cre-dem că suntem, avem cu toții zilele noastre proste. Cu toții ne agățăm de rănile trecutului și de mizeria dinlăuntrul nostru. Face parte din experiența noastră de oameni.

Totuși o altă parte importantă a experienței noastre de oameni este dragostea: căutarea și urmărirea acelor relații care ne cheamă spre un scop mai înalt.

O relație conștientă este probabil cea mai frumoasă conexiune pe care o pot avea două persoane, dar asta nu înseamnă că este mereu frumoasă sau confor-tabilă. De fapt, trebuie să acceptăm că parfumul superficial, dar cu toate astea delicios al “fericirii”, este doar o parte din ceea ce vom gusta.

Pentru a construi o relație conștientă, trebuie să fim pregătiți și dornici să fa-cem doar atât, să construim. Pe scurt, a construi constituie în fapt totul într-o relație conștientă. Acest tip de relații nu sunt despre ego sau despre pasivitate, sunt despre provocarea care vine când privești cum se înalță din sol dragostea. Această construcție nu este o muncă ușoară, dar în final, dragostea noastră va fi mai sănătoasă și vom fi devenit efectiv niște oameni mai buni.

Adesea uităm asta despre dragoste: Dacă o relație nu ne face să devenim mai buni, atunci la ce bun ne mai aflăm în acea relație? Adesea intrăm în relații ca să scăpăm de singurătate, pur și simplu din dorința de a avea pe cineva, doar pentru a găsi ulterior dezamăgirea. Realitatea este că trebuie să-l așteptăm pe acela alături de care putem construi, adică să așteptăm momentul în care sun-tem noi înșine pregătiți și momentul stabilit de univers.

Poate că vom fi destul de norocoși pentru a afla într-o zi ce simțim când întâl-nim această persoană. Deodată începem să privim dragostea în mod diferit. Nu mai încercăm să cucerim sau să păstrăm pe cineva, în schimb, încercăm să împărtășim o călătorie împreună ca și cum am fi unul, dacă alegem astfel.

Dragostea conștientă implică o alegere, ba chiar una autonomă.
Dar când în fine suntem gata să alegem, când într-un final găsim pe cineva alături de care dorim să construim, când într-un sfârșit decidem că suntem ga-ta să mergem nu doar spre dragoste, ci către dragostea conștientă, există câte-va lucruri importante de reținut.

Cuplurile conștiente nu se atașează de rezultatul relației.
Prin definiție, o relație conștientă de tip romantic este posibilă atunci când ambii parteneri sunt dedicați propriului sentiment al scopului și creșterii în această viață. Se pot teme de schimbare, dar nu vor stagna niciodată. În cele din urmă, unica opțiune pe care o au este aceea de a continua să crească, inde-pendent de ceea ce vor pierde ca urmare.
Creșterea este scopul lor suprem.

Dacă intrăm într-o relație așteptându-ne ca peste un an, bărbatul să îngenun-cheze și să ne ceară mâna în căsătorie cu un diamant alb, atunci am sufocat de-ja orice creștere ce ar fi putut să fie posibilă cu povara așteptărilor noastre.

Intrăm în relație nu pentru a crește și a vedea încotro ne conduce ea, ci pentru a găsi o stabilitate conformă cu așteptările noastre. Se pare că pentru mulți, această nevoie de stabilitate depășește dorința de libertate și posibil.

Dar a nu avea o destinație în minte pentru relația noastră nu înseamnă că nu există angajament. Înseamnă pur și simplu că fiecare persoană din relație este mai angajată la a crește și a permite iubirii să vorbească în numele ei decât să pre-definească ce înseamnă, până la urmă, a fi împreună.

Cuplul conștient se înalță către înălțimi tot mai mari, fie spiritual, fie mental, fizic sau chiar sexual. Nu există limite pentru culmile ce sunt atinse când fie-care vrea să-și inspire partenerul să zboare mai departe și mai sus decât au făcut-o vreodată mai înainte.

Cuplurile conștiente își asumă responsabilitatea pentru întunericul din ei.

Fie că numim asta recunoașterea propriei mizerii sau lupta cu demonii noștri, un aspect important pentru a fi într-o relație conștientă este că nu mai trebuie să dăm vina pe cealaltă persoană pentru că ne simțim vizați sau să așteptăm ca acea persoană să repare ceva înlăuntrul nostru.

Când ne asumăm responsabilitatea pentru noi înșine, înseamnă că ne cu-noaștem rănile, condiționările, și tot ceea ce s-a întâmplat înaintea acestei re-lații. Dar pentru a-ți asuma responsabilitatea este de asemenea necesar să existe o comunicare sănătoasă astfel încât fiecare persoană să înțeleagă de unde vine celălalt.

Chiar dacă ne temem că partenerul nostru se va închide în fața noastră când ne dezvăluim sufletul, nu putem permite ca acest lucru să ne oprească de la a fi
autentici, deoarece acest lucru reduce de fapt șansele să rănim sentimentele partenerului nostru dacă și când suntem vizați.

Toate acestea înseamnă că sentimentele, emoțiile și discuțiile (nu doar cele pozitive) sunt binevenite într-o relație, deoarece principalul scop al relației nu este acela de a ne face să ne simțim confortabil unul pe celălalt, ci de a crește. Și uneori această creștere nu este comodă nici plăcută.

Cuplurile conștiente înțeleg că iubirea înseamnă acțiune.
Când doi oameni care individual își recunosc propria mizerie se unesc și pot discuta despre probleme fără a se simți vizați, ușa se deschide spre practicile efective ale iubirii, nu doar iubire, ci iubire necondiționată.

Când suntem capabili să dedicăm relația noastră bunăstării și creșterii amân-doura și a celuilalt, începem să simțim ce înseamnă cu adevărat să iubești pe un altul/a fără un program.

Începem să iubim pe cineva exact așa cum este, în loc să sperăm că îl vom schimba ca să se potrivească așteptărilor noastre.

Și, în schimb, începem să credem că suntem pe deplin acceptați pentru ceea ce suntem, că și noi suntem iubiți necondiționat, și că orice este posibil cu ajuto-rul partenerului nostru.

În acest tip de iubire, practica este cea care decide câtă creștere există pentru fiecare iubit conștient, scopul suprem al relației.

Iubirea conștientă este complicată, reală și-ți cere să muncești din greu, dar fără nicio îndoială merită pe deplin toate aceste eforturi.

Sursa: Elephant Journal

Adaugati un comentariu

Categorii articole

Newsletter Urban Yoga

Introduceti adresa de email: